dijous, 18 de setembre de 2014

Música de cinema 6è

La Banda Sonora Original (BSO) és aquella música tant vocal com instrumental composta expressament per a una pel·lícula, per potenciar aquelles emocions que les imatges per si soles no són capaces d'expressar.
En els seus inicis, el cinema mut estava acompanyat en directe per un pianista, i en l'estrena de les pel·lícules més importants es contractava una orquestra. Avui en dia la música que sona en les pel·lícules està composta per un conjunt de temes musicals. Els diferents temes tenen una relació directa amb els personatges, els ambients, les escenes, les èpoques, etc., i la sincronització entre imatge i so hi té un paper molt important. També , mitjançant la música, es creen efectes sonors per acompanyar diferents accions, com ara diàlegs entre personatges, sorolls, assassinats, batalles, sentiments d'amor, de tristesa, d'alegria, de por, etc.

Atrapasons ha fet un reportatge molt interessant on podreu veure com treballen els compositors de bandes sonores i la importància que té la música en les pel·lícules.

I per els qui vulguin comprovar la bona oïda que tenen, aquí teniu un joc on heu d'endavinar quines bandes sonores són les que sonen. A veure qui és el més cinèfil!!

6 comentaris:

 1. Diego.mola molt el joc et felisito Maria

  ResponElimina
 2. Hola, he fet l´exercici, els meus resltats són: 50 de puntuació i de temps 0:22, el joc ha estat molt divertit. Raúl Ortega 6èB

  ResponElimina
 3. hola soc en fabian e encertat totes

  ResponElimina
 4. Hola Maria,sóc l'Adrià Pereira de 5èB he jugat al joc i he fet:
  90 de puntuació en 40 segons ha estat molt divertit.
  Fins aviat,

  ResponElimina
 5. Hola maria sóc la Hajar de 6èB i ja he fet l´activitat, i he fet 90 punts en 00:41 segons.

  ResponElimina
 6. Hola soc el jorge i encertat totes encertat totes

  ResponElimina