dimecres, 7 de maig de 2014

Orquestra simfònica 5è

L'orquestra simfònica és un conjunt instrumental, és a dir, és una agrupació de musics dirigits per un director, que interpreten una obra de manera conjunta.
L'orquestra simfònica està formada per un grup nombrós de músics, aproximadament un centenar. S'agrupen en quatre seccions o famílies d'instruments. Els instruments que la composen són:
 • Corda: violí, viola, violoncel, contrabaix, arpa, piano.
 • Vent-fusta: flautíflauta travessera, oboè, clarinet, fagot, contrafagot, cornanglès.
 • Vent-metall: trompeta, trombó de bares, trompa, tuba.
 • Percussió: triangle, panderera, marimba, bombo, gong, timbales... 
Normalment, dins la mateixa família, els instruments es col·loquen, d'esquerra a dreta, de més aguts a més greus. I els instruemtns de més intensitat estan situats al darrere.

El director cal que conegui molt bé tots els instruments. També ha de conèixer l'obra musical per tal de poder-la dirigir. El director fa de pont entre la creació del compositor i la interpretació dels músics.

L'obra Guia d'orquestra per a joves de Benjamin Britten va ser composta per il·lustrar musicalment un reportatge cinematogràfic que pretenia fer conèixer els instruments de l'orquestra als joves de les escoles d'Anglaterra.
Us deixo un vídeo amb l'obra i fixeu-vos en que hi ha dues parts, una amb un tema principal on van apareixent les famílies d'instruments i l'altre on són les seccions d'instruments que fan unes variacions:
TEMA
 1. L'orquestra sencera
 2. Els instruments de vent-fusta
 3. Els instruments de vent-metall
 4. Els instruments de corda
 5. Els instruments de percussió
 6. L'orquestra sencera
VARIACIONS

 1. Picolo i flautes travesseres
 2. Oboès
 3. Clarinets
 4. Fagots
 5. Violins
 6. Violes
 7. Violoncels
 8. Contrabaix
 9. Arpes
 10. Trompes
 11. Trompetes
 12. Trombons i tubes
 13. Percussió
I aquests sóm nosatres treballant l'orquestra simfònica:

  1 comentari:

  1. Hola Maria sóc l'Aitana,
   les fotos són molt xules i et dic la veritat jo no em vaig donar compte de que feies les fotos, i anava mirant tot el bloc i veig que surto en una foto i dic:-Aquesta sóc jo?-llavors veig a la Gisela Sànchez i a la Mireia Funes al costat meu i he pensat que era jo, i exactement es la classe de 5èB.
   Adeu!!!!!!!!!

   ResponElimina