dilluns, 24 de febrer de 2014

Qualsevol nit pot sortir el sol

Aquesta setmana estem treballant dins el Projecte d'Escola. Com que aquest any el tema és el Còmic, he escollit la cançó "Qualsevol nit pot sortir el sol", de Jaume Sisa per coneixer-la una mica millor.
Us deixo un vídeo de la cançó la qual amb el temps ha esdevingut una cançó molt popular pel seu contingut fantàstic (amb una gran quantitat de personatges infantils), pel seu missatge d'esperança (...de les tristors en farem fum.) i un gran cant a l'amistat (...només hi faltes tu..., ...tu també pots venir si vols...), fet que li ha permès ser una cançó transmesa per diferents generacions.

Busca un persontge de còmic que vulguis conèixer dins de la cançó i explica'ns-en alguna cosa.

21 comentaris:

 1. El Capitán Trueno és un còmic d'aventures creat el 1956 pel guionista català Víctor Mora i el dibuixant valencià Miquel Ambrosio Zaragoza (conegut com a Ambròs). El protagonista és el capitàn Trueno, un cavaller. Vivia al temps de la tercera croada. Els seus amics inseparables són Goliath i Crisp . L'Adrian Alvarez i la Clàudia González Gómez.

  ResponElimina
 2. Sóm el Francisco i el Francesc, i hem buscat informació sobre Mortadelo i Filemon,
  hem trobat que el Capitán Trueno és un còmic d'aventures creat el 1956 pel guionista català Víctor Mora i el dibuixant valencià Miquel Ambrosio. El protagonista és el capitàn Trueno, un cavaller que porta unes armes que tècnicament són una brisura de les armes de la Corona d'Aragó

  ResponElimina
 3. sóm el Sergio i el Nacho: hem fet Mafalda , Mafalda es una nena de sis anys que parla de temes adults (politics i socials ).Va ser creada per el Quino.

  ResponElimina
 4. Ha nosaltres ens agrada Asterix i Obelix i que esta creat per el dibuxant es Albert Uderzo.
  Som el Angel i el Albert.

  ResponElimina
 5. Hola Maria, sóm el David i el Gerard, de 6èB i nosaltres ho farem de l'home del sac.
  L'home del sac és un personatge de la cultura popular. Diuen que sagresta als nens i que els posa en un sac. Se sol representar com un home que vaga pels carrers amb un sac a la recerca de nens perduts, és un rodamons.

  ResponElimina
 6. Hola sòm la Rocio i la Gisela Castillo ja sabem qui es el homa del sac ,es un homa que agafa als nens i ficant-los al sac

  ResponElimina
 7. King Kong és el nom d'un gegantesc goril·la fictici, de la cultura polular contemporània, l'origen de la qual és com a personatge en una pel·lícula; havent aparegut en diversos films, i altres treballs, molts dels quals duen per títol el seu propi nom, com el gran clàssic del cinema de 1933, els "remakes" que es van rodar els anys 1976 i 2005 i nombroses seqüeles.som el pablo l'hector, l'adrian.p i l'eloy

  ResponElimina
 8. Hola, som la Alba, la Paula i la Dasa de 6èA i nosaltres em escullit doña urraca:
  Doña Urraca és un personatge de còmic creat en 1948 pel dibuixant Jorge, per a la revista Pulgarcito d'Editorial Bruguera.
  El personatge de Doña Urraca va aparèixer per primera vegada en el número 77 de la revista Pulgarcito,l'any 1948.

  ResponElimina
 9. Hola, som la Laura i la Carla, nosaltres hem escollit Bambi. Aquí deixem la informació que hem trobat.
  Bambi és la història d'un cervatell contada des de la seva visió dels fets, el que ens transporta al seu món i vida. Amb els seus amics, com Tambor el conill, Flor la mofeta, i la seva futura parella Falina, descobrirà sàvies lliçons sobre l'amor i la vida. El perill que representa l'Home ho aprèn del Príncep del Bosc, i per experiències com la pèrdua de la seva mare.

  ResponElimina
 10. Hola, som la Júlia i la Nerea L'Snoopy és un dels personatges principals de la tira còmica Peanuts creada per Charles Schulz. És el gos d'en Charlie Brown, i el seu excentricisme el converteix en el seu contrapunt. Va aparèixer per primer cop el 4 d'octubre de 1950. Primerament era només la mascota del protagonista però progressivament va anar adquirint rellevància i trets antropomòrfics que el van fer un personatge molt popular.

  ResponElimina
 11. L'home del sac és un home que rapta nens amb el seu sac que porta a la mà.És va inventar a l'any 1910 per espantar als nens per a que tornessin aviat a casa.Jan i Dani 6è A

  ResponElimina
 12. Som el Biel, el David i l'Ivan de 6èA.
  Popeye el Mariner és un personatge d'una tira còmica apareguda més tard en dibuixos animats. Va ser creat per Elzie Crisler Segar, i va ser creat per a la tira diària de King Features Thimble Theatre del 17 de gener del 1929.

  ResponElimina
 13. Hola, som la Lesly i el Mario de 6èA. Barbablava era un noble ric i poderós que es va casar amb una dona jove. Li va oferir llibertat total amb una única prohibició: no podia obrir una determinada cambra del castell. Aprofitant un viatge del marit, ella va deixar-se emportar per la curiositat i va entrar a l'habitació, on va veure els cadàvers de diverses dones, les anteriors esposes de Barbablava.

  ResponElimina
 14. Hola Maria sóc el Bilal 6èA Obélix es un personaje de ficción que aparece en los cómics de Astérix el Galo. Va casi siempre acompañado por su amigo Astérix. Tiene un pequeño perro llamado Ideafix.Obèlix posseeix una força sobrehumana perquè de petit va caure a la marmita en què Panoràmix preparava la poció màgica que serveix als del seu poble per mantenir a ratlla als romans. Encara que els efectes de la poció són temporals en aquelles persones que la beuen, en el cas d'Obélix la sobredosi a curta edat els va fer permanents. Ell no pot tornar a beure d'aquesta poció ja
  Comenta com a:
  que els efectes secundaris serien terribles.

  ResponElimina
 15. La Mona Xita és el chimpanzè que ha actuat a la pel·lícula Tarzán. Va morir a l'any 2008 i va néixer al 1930


  Som el Pere i el David A.

  ResponElimina
 16. Hola, som el Cristian, el Guillem i el Aaron. Em escollit el Snoopy porque no sambiem molt d'ell

  pero ara si mireu:L'Snoopy és un dels personatges principals de la tira còmica Peanuts creada per Charles Schulz. És el gos d'en Charlie Brown, i el seu excentricisme el converteix en el seu contrapunt. Va aparèixer per primer cop el 4 d'octubre de 1950. Primerament era només la mascota del protagonista però progressivament va anar adquirint rellevància i trets antropomòrfics que el van fer un personatge molt popular.

  ResponElimina
 17. Pato donald: és un personatge de disney, que surt amb el Mickey Mouse. La creació del personatge es va fer a l'any 1934. El seu creador es diu Dick Lundy, la informació del seu creador va neixer el 14 de agost de 1907 a Míchigan. El primer capítol es a l'any 1934, el 9 de juny...
  Adeu

  ResponElimina
 18. Hola sóc el Bilal de 6éA: primera vinieta farem una canço nova,segona vinieta m'acabo de inventar una canço nova anem a ensallarla, tercera vinieta m'apunto a ensallarla, quarta vinieta yo tambe, cinquena vinieta molt bè seguim aixi !!, sisena vinieta bè!!, setena vinieta bom yeah .

  ResponElimina
 19. Som el David i el Raúl,explicarem una miqueta d´informació del hombre del saco.És un personatge del folclore infantil hispànic. Se li sol representar com un home que vaga pels carrers quan ja s'ha fet de nit a la recerca de nens extraviats per portar ficats en un gran sac a un lloc desconegut. Aquest personatge és caracteritzat com un asustador de nens.

  ResponElimina
 20. Hola,som la Stephanie i la Rayza i sabem que el capità Trueno es una serie d`aventures creada en 1956.

  ResponElimina
 21. hola Maria soc l'Eva de 3rA peter pan:es un personatge de la disney i a mi m'agrada moltissim.

  ResponElimina